FANDOM


Scrappy Doo

Faj

Dándog

Hely

Rejtély Rt. (hozzáadott)

Scrappy-Doo Scooby-Doo unokaöccse, aki az egyik legfőbb Scooby-Doo szereplő. A Scooby-Doo és Scrappy-Doo c. sorozatban jelent meg először, majd megjelent a "Scooby-Doo és Scrappy-Doo Show"-ban is, később pedig az "Új Scooby-Doo Rejtélyek"-ben is. Utoljára sorozatban "Scooby-Doo és a 13 szellem"-ben jelent meg, majd mint szereplő a "Scooby-Doo 2: A Nagy Csapat"-ban jelent meg utoljára. Máig utoljára a "Scooby-Doo és a Koboldkirály"-ban ábrázolták, ott pár másodpercig a vidámparkban.
Richiescoobyrev01 03

Scrappy korai éveiben, mint pozitív karakter

TörténeteEdit

Scrappy-Doo Scooby-Doo unokaöccse. Scrappy nagyon felnéz Scooby bácsikájára, akitől még sokat tanulhat. Amikor Scooby véletlenül valami jót cselekszik, Scrappy azt hiszi, az direktes volt. Scrappy nagyon szereti bácsikáját, korához képest rendkívül okos, a korai tévéfilmekben ő a csapat (Scooby, Bozont és ő) esze. Sokkal bátrabb, mint bácsikája, habár ő ezt nem tudja. Szokásos mondása "Tarararattara! Ölebek előre!". Ezzel akarja a szörnyeket bántalmazni. 2000-ben a közönség ellenvéleménye szerint Scrappy túl nagy agressziót váltott ki a gyerekekből, ezért Scrappy-t negatív figuraként állították be a Cartoon Network minifilmjeiben, valamint a Scooby-Doo 2: A Nagy Csapat c. filmben, ahol Scrappy bűnöző volt. Azelőtt Scrappy kedves, szeretnivaló, aranyos figura volt, aki mindig sokat segített a rejtély megoldásában. A Cartoon Network később igyekezett Scrappy-t minnél undokabbnak, negatívabbnak feltűntetni, még játékot is csináltatott megutáltatására, melynek célja, hogy Scrappy-t pitével ki kell lőni, de Bozontot és Scooby-t tilos. A játék címe Scrappy Stinks lett.thumb|300px|right|A Cartoon Network beállítja egyik reklámjában Scrappy-t negatívnak.

Scooby-Doo és Scrappy-Doo-Új Scooby-Doo RejtélyekEdit

Scrappy feltűnik, mint egy aranyos kiskutya és a csapattal együtt rengeteget segíti a rejtélyt. Már ekkor kitűnik bátorsága a szörnyekkel szemben. Mindközül talán itt a legnagyobb az agressziója, bár ekkor sem túl nagy.

Korai tévéfilmek, Scooby-Doo és a 13 szellemEdit

Scrappy a csapat eszévé válik, aki hihetetlenül előre viszi a cselekményt, agressziójából nem mutatkozik meg semmi, s a rejtély nagy részét ő oldja meg.

Scooby-Doo 2: Nagy CsapatEdit

Scrappy-t negatív szereplőként tüntetik fel, akit kitettek a csapatból szemtelensége miatt.(olyan okokból, hogy agresszív volt a banda többi tagjából és rávizelt Diánára), majd a szörny szerepében megjelent és ki akarta nyírni Scooby-bácsikáját.

Scooby-Doo és a KoboldkirályEdit

Ebben a mozifilmben Scrappy plüss formájában feltűnik pár másodpercre, mint statiszta-objektum.