FANDOM


Scoobert-Scooby-Doo

Megszólítási név

Scooby

Otthon

Menőfalva

Első megjelenés

Scooby-Doo! Merre vagy?

Faj

Kutya/Dán-dog

Pozíció

Rejtély Rt.

Scoobert-Scooby-Doo (legtöbbször csak Scooby-Doo vagy Scooby) a Scooby-Doo! valamennyi szériájának középpontjában álló dán-dog.

SzemélyiségeEdit

SD CS WP 2 1600x1200

Scooby-Doo a Rettegés a Táborban-ban

Az alapötlete az volt Scooby-nak, hogy vagy egy kicsi, bátor kutya lesz, vagy egy nagy félős. Scooby-Doo az utóbbi. Olyan kutya, aki gazdájával, Bozonttal egyetemben nagyon szeret enni. Kedvenc étele a Scooby Snack, mellyel bármire rá lehet venni. Legjobb barátja Bozont. Scooby kis mértékben képes a beszédre.

Megjelenés, hangjaEdit

Scooby minden szériában barna, fekete foltokkal. Kis borostája és kékes nyakörve van. (medálján SD jelzés) Minden részben más elrendezésű foltjai vannak, kivéve a Mizújs, Scooby-Doo?-ban, itt középen egy nagy foltja, és két felkarján két-két foltja van. Hangja eredetileg Don Messick, ma már Frank Welker. Magyar hangja Vass Gábor.

Scooby-Doo! Merre vagy?/Scooby-Doo ShowEdit

Scooby Bozonttal tűnik fel és a történet végén is akaratlanul ő válik az epizód hősévé. Ebben a szériában még gyakran talál nyomokat, melyek előbbre hozzák a cselekményt is.

Scooby-Doo és Scrappy-Doo/Scooby-Doo és Scrappy-Doo ShowEdit

Scooby felelősségteljes nagybácsivá válik, ám gyávasága változatlan marad, igaz, ezt próbálja erőteljesen leplezni és kisebb füllentésekkel ő maradni unokaöccse hősének.

Scooby-Doo és a 13 szellemEdit

Habár Scooby-Doo személyiségén továbbra sem változik semmi, újabb személyes dolga lesz egy gumikacsa. A felelősségteljes nagybácsi szerepétől elesik, mert Scrappy érettebb, megfontoltabb viselkedést mutat.

Mizújs, Scooby-Doo?Edit

Scooby elkezd érdeklődni a modern dolgok iránt, s félelme helyett inkább étvágya kerül hangsúlyba.

Bozont és Scooby-Doo: Nagy ágyú!Edit

Scooby a vagányabb kategória lesz, és jobban kezd hasonlítani embertársaihoz. Itt már kifejezetten szereti az extrém dolgokat, ebben is látszik, hogy nem olyan gyáva.

Hangjai külföldönEdit

Neil Fanning (2002 és 2004 élőszereplős filmek)

Szerelmi érdeklődéseiEdit

Scoobyv

Scooby a Bozont és Scooby-Doo-ban

  • Csillag: A Scooby-Doo és az idegen megszállók c. filmben Scooby találkozik Csillaggal, aki annyiban hasonlít ráelső látásra, hogy ugyanakkora kutya, mint Scooby. Először Csillag kevés érdeklődést mutat Scooby felé, majd egyre többet. Scooby már a film elejétől bele van zúgva Csillagba. Később kiderül, hogy Csillag egy űrlény és el kell hagynia a Földet.
  • Chiquita: A Scooby-Doo és a mexikói szörny c. filmben Scooby a nála jóval kisebb Chiquita-nál próbálkozik, akinél ez azonnal sikerül is. Chiquitának megtetszik Scooby vicces és ügyetlen stílusa.
  • Googy: Ez a kapcsolat nem modható igazi szerelmi érdeklődésnek, mindössze annyi, hogy a Scooby-Doo és a kezelhetetlen vérfarkas-ban Scooby többször is csókot követel Googy-tól, aki természetesen ezt inkább mellőzi a legtöbb alkalommal.
  • Sandy Duncan: Az "Scooby-Doo újabb kalandjai"-ban Scooby Sandy Duncan-be szeret bele, Sandy pedig ezen csak nevet és jókedvűen simogatja, ápolgatja a kutyát..
  • Szánhúzó kutya: A "Hófenevad, add meg magad!" c. részben Scooby beleszeret az egyik szánhúzó kutyába, és ez a szerelme nem marad viszonzatlanul.

CsaládjaEdit

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.