FANDOM


Fred Jones

Első megjelenés

Scooby-Doo! Merre vagy?

Pozíció

Rejtély Rt.

Otthon

Menőfalva

Faj

Ember

Becenév

Freddy

Fred Jones, Fred, vagy Freddy a Rejtély Rt. egyik tagja.

SzemélyiségEdit

Fred

Mizújs, Scooby-Doo? - Fred

Fred eredetileg a Rejtély Rt. azon tagja, aki a férfi agy a műsorban. Erős és nyomozási képességei magasak. Később, a Mizújs, Scooby-Doo? sorozattól kezdve Fred inkább az "Izomagy" lett a csapatban, jóval ügyetlenebb is és nagyobb sportrajongó. Diánával is próbálták kisebb mértékben összehozni, de a Scooby-Doo 2-ben már komolyabb kapcsolat is fonódott kettőjük között, ahogy a 2010-es videofilmsorozatban is (Scooby-Doo! Abrakadabra!, Scooby-Doo! Rettegés a táborban!).

Megjelenés, hangjaiEdit

Eredetileg Fred narancssárga kendővel rendelkezik és szőke hajjal. Fehér ingjének kék gallérja van és kék farmert visel. Az interneten gyakran Fred kendője tévedésből piros. A Scooby-Doo mozifilmekben is eképp van. A Mizújs, Scooby-Doo?-ban Kék-fehér csíkos pólót visel. A korai megrendezett-videófilmekben kék dzsekit és fehér pólót visel, ugyanígy a Bozont és Scooby-Doo: Nagyágyúban is.


Hangja eredetileg és még most is Frank Walker. Magyar hangja Bódy Gergő volt, de a 2010-es videófilmekben és az élőszereplős filmekben magyar hangja Markovics Tamás.