FANDOM


Norville "Bozont" Rogers

Becenév

Bozont

Első Megjelenés

Scooby-Doo! Merre vagy?

Pozíció

Rejtély Rt.

Faj

Ember (hippi)

Norville "Bozont" Rogers (általában csak Bozont) a történet emberi főszereplője, aki más-más szériákban más-más szerepet töltött be.
Bozont

Bozont eredeti megjelenése

SzemélyiségeEdit

Bozont eredetileg egy olyan hippi, aki hihetetlenül lazán veszi a dolgokat, hacsak nem szörnyekről van szó. Kutyájával egyetemben ő is félős és nagyon szeret enni. Legjobb barátja Scooby-Doo. A legtöbb rejtélytől irtózik és ő az egyetlen ember a csapatból, aki nagyon szereti a Scooby Snacket.

Megjelenése, hangjaiEdit

Bozont ismertetőjele nagyon kócos frizurája (barna) és borostája. Eredetileg hosszú, nyúlott zöld pólót és sötétvörös nadrágot viselt. Az interneten gyakran összekeverik nadrágja színét a barnával, amikor soha nem volt még Bozont nadrágja ilyen színű. Később Bozont pólója piros lett a nem-rendezett-videofilmekben és nadrágja élénkkék. A Bozont és Scooby-Doo: Nagyágyú! sorozatban pólója piros-zöld-fehér és kék keverékévé vált.


Hangja eredetileg Casey Kasem volt, elég sokáig, persze előfordult, hogy más, például Scott Iness szinkronizálta. Napjainkban Matthew Lillard a szinkronszínésze, aki a Scooby-Doo mozifilmekben is játszotta. A Scooby-Doo Cartoon Networkos DVD-filmjeiben Nick Palatas játszotta. Magyar hangja a mai napig változatlanul Fekete Zoltán.
Bozontt

Bozont a Mizújs, Scooby-Doo? - ban (bal)